Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), in blokjes gesneden (1-2 cm) en vervolgens 30 minuten ingevroren
- 200 g glutenvrije bloem
- 65 g ijskoud water
- 1 tl zout
- 2 eieren, koud
- water, te vullen tot 1 l markering
- 100 g Gruyère kaas, in stukken gesneden (2 cm)
- 3 takjes verse peterselie
- 200 g ham, gekookt, in blokjes
- 60 g roomkwark
- ½ tl gemalen zwarte peper
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- 30 g room, elk type (van koemelk)
- Wartości odżywcze
- na 6 porties
- Kalorie
- 12774.8 kJ / 3053.3 kcal
- Białko
- 103.4 g
- Węglowodany
- 153.9 g
- Tłuszcz
- 233.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 133.8 g
- Błonnik
- 22.7 g
- Sód
- 8036.8 mg