Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g bloemige aardappelen, geschild, in plakjes gesneden (1 cm, zie tip)
- 1 tl zout
- 350 g melk
- 30 g boter, in stukken
- 1 - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Chocolademousse
3 godz. 20 min
Pannenkoeken
1h 15 min
Lasagne bolognese
2sa 30 dk
Bloemkool met kaas
55 min
Pompoensoep
35 min
Bechamelsaus
15 dk
Veelzijdige gladde soep
45 min
Romige tomatensoep
25 min
Appelmoes
20 min
Bechamelsaus
15 dk
Broccoli en aardappelen met blauwe-kaassaus
45 min
Aardappel- en groentenpuree
40 min