Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g bloemige aardappelen, geschild, in plakjes gesneden (1 cm, zie tip)
- 1 tl zout
- 350 g melk
- 30 g boter, in stukken
- 1 - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pompoensoep
35 min
Bloemkool met kaas
55min
Aardappel- en groentenpuree
40 min
Groentensoep
35 min
Bechamelsaus
15 min
Vleesballetjes met tomatensaus
45 min
Bechamelsaus
15 min
Veelzijdige gladde soep
45 min
Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen
1 godz. 10 min
Pannenkoeken
1 Std. 15 Min
Champignonsaus met room en witte wijn
30 min
Chocolademousse
3h 20min