Urządzenia i Akcesoria
Aardappelpuree
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porties
Składniki
-
bloemige aardappelen geschild, in plakjes gesneden (1 cm, zie tip)1000 g
-
zout1 tl
-
melk350 g
-
boter in stukken30 g
-
gemalen nootmuskaat1 - 2 snuifjes
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portie
Białko
8 g
Kalorie
1245 kJ /
297 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bechamelsaus
15 min
Pannenkoeken
1 godz. 15 min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1 godz.
Aardappel- en groentenpuree
40 min
Bechamelsaus
15 min
Bloemkool met kaas
55 min
Appelcake
1 godz.
Appelmoes
20 min
Groentensoep
35 min
Romige tomatensoep
25 min
Romige courgettensoep
25 min
Chocolademousse
3 godz. 20 min