Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 300 g di polpa di zucca Delica, a pezzi (2x2 cm)
- 300 g di calamari freschi a striscioline
- 320 g di riso Venere (cottura 25 minuti)
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 146.5 mg
Alternatywne przepisy
Filetti di spigola alla mediterranea (TM6)
45min
Insalata di riso venere
40min
Insalata di seppie, patate e pomodorini
35 Min
Sgombro al vapore con pesto di capperi e mandorle
40min
Filetto di branzino con carciofi e ceci
40min
Cuori di merluzzo al cartoccio con riso basmati
45min
Riso rosso con gamberi, pinoli e zucchine
50min
Insalata di totani, gamberi e verdurine croccanti
45min
Filetti di merluzzo con peperoni e cipolle (TM6)
45min
Sgombro con contorno di verdure
30min
Insalata di polpo e patate
2h
Salmone e verdure al cartoccio con riso giallo
40min