Insalata di riso calda con calamari e zucca

Insalata di riso calda con calamari e zucca

4.3 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 300 g di polpa di zucca Delica, a pezzi (2x2 cm)
  • 300 g di calamari freschi a striscioline
  • 320 g di riso Venere (cottura 25 minuti)
  • 1200 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino piccante fresco
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 146.5 mg
Białko 16.4 g
Kalorie 1682 kJ / 402 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...