Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 300 g di polpa di zucca Delica, a pezzi (2x2 cm)
- 300 g di calamari freschi a striscioline
- 320 g di riso Venere (cottura 25 minuti)
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 146.5 mg
Alternatywne przepisy
Cous cous con verdure invernali
40 Min
Insalata di quinoa, pesce spada e verdure
35 Min
Riso rosso con gamberi, pinoli e zucchine
50 min.
Filetto di salmone con insalata di quinoa
40 Min
Farro, involtini di branzino e cavoletti di Bruxelles
35 Min
Salmone al vapore con piselli e riso
1h
Menù: Branzino, patate e carciofi e budino al cioccolato
50 min.
Filetti di sgombro all'arancia
40 Min
Filetto di branzino con carciofi e ceci
40 Min
Pasta integrale con salmone e crema di asparagi
35 Min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1 Std. 25 Min
Cous cous di verdure con branzino
30 Min