Urządzenia i Akcesoria
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
3 porcje
Składniki
-
60 g biszkoptów lady fingers przełamanych na pół
-
45 g białej czekolady pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość startej czekolady do dekoracji
-
110 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
110 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
75 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
30 - 40 g cukru
-
3 łyżeczki cukru wanilinowego1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
6 łyżek białego wermutu (np. Martini bianco), do nasączenia
-
kakao naturalne, niesłodzone do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
312.5 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
2072.6 kJ /
495.4 kcal
Tłuszcz
31.9 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
17.7 g
Węglowodany
41.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach
1 godz. 30 min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 godz. 40 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Serniczki Oreo®
3 godz. 30 min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Deserki amaretti
3 godz. 50 min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 godz. 50 min
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe
5 godz. 40 min
Serniczki w słoikach
4 godz.
Brazylijskie banoffee
1 godz. 25 min