Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe

Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe

4.6 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
16 porcji

Składniki

Rozdrabnianie biszkoptów
  • biszkoptów lady fingers przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
    200 g
Mus truskawkowo-malinowy
  • truskawek, świeżych
    250 g
    250 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • malin, świeżych
    250 g
    250 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • cukru
    100 g
  • żelatyny w proszku
    2 łyżeczki
  • szampana
    200 g
    200 g wina musującego, typu Prosecco
Krem
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    300 g
  • sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
    300 g
  • cukru pudru
    50 g
  • liście mięty, świeże do dekoracji
  • czerwone porzeczki, świeże (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 241.5 kcal / 1010.3 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 22.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 95.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...