
Urządzenia i Akcesoria
Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
16 porcji
Składniki
Rozdrabnianie biszkoptów
-
biszkoptów lady fingers przekrojonych na pół (patrz wskazówka)200 g
Mus truskawkowo-malinowy
-
truskawek, świeżych250 g
-
malin, świeżych250 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
cukru100 g
-
żelatyny w proszku2 łyżeczki
-
szampana200 g
Krem
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki300 g
-
sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki300 g
-
cukru pudru50 g
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
czerwone porzeczki, świeże (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
241.5 kcal /
1010.3 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
22.6 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
95.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZAMPAŃSKIE PRZYJĘCIE
11 Przepisów
Polska
Polska