Kartoffelsalat mit Zuckerschoten und Backerbsen
TM6 TM5

Kartoffelsalat mit Zuckerschoten und Backerbsen

4.0 (27 ocen)

Składniki

  • 700 g Wasser
  • 900 g Frühkartoffeln, ungeschält, große Kartoffeln halbiert
  • 100 g Zuckerschoten
  • 3 Stängel Dill, abgezupft
  • 20 g Zitronensaft
  • 2 Prisen Zucker
  • 200 g Joghurt, 1,5% Fett
  • 30 g Mayonnaise
  • 2 TL Senf
  • 15 g Honig
  • 2 TL Sahne-Meerrettich
  • 150 g Cherry-Tomaten, halbiert
  • 100 g Radieschen, in dünnen Scheiben
  • 2 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen
  • 50 g Backerbsen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1048 kJ / 251 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
49 g
Tłuszcz
2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
7.5 g
Sód
65 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy