Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Eier
- 730 g Wasser
- 20 g Pinienkerne
- 50 g Rucola
-
100
g Lollo biondo
lub 100 g Eichblattsalat, grün - 165 g Artischockenherzen, aus der Konserve, abgetropft
- 80 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 15 g Dijon-Senf
- 60 g Salatcreme, light (z.B. Miracel Whip Balance)
- 10 g Rapsöl
- 10 g Apfelessig
- 10 g Zitronensaft
- ¼ TL Cayenne-Pfeffer
- ½ TL Salz
- 20 g Kapern, eingelegt, abgetropft
- 35 g Parmesan, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1629 kJ / 389 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 1601 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kantonesischer Garnelen-Reis
50min
Linguine in Zitronen-Kapern-Sauce
30 min
Herbstlicher Nudelsalat mit Wachsbohnen und Champignons
1 godz.
Den Helder (Matjes-Tatar)
35min
Waldorfsalat mit Eiern
45 min
Blumenkohl-Couscous-Bowl mit Ponzu-Thunfisch und Wasabi-Mayo
20min
Eier-Spargel-Salat mit Lachs und Senfsauce
1 godz.
Ofenfisch mit Gemüse
50min
Fenchel-Paprika-Salat mit Haselnuss-Dressing
30 min
Rucola-Feta-Suppe
35min
Erdbeer-Feta-Stullen
10 min
Lauwarmer Antipasti-Salat
45 min