Salat mit Artischocken und Kapern-Ei-Dressing
TM6

Salat mit Artischocken und Kapern-Ei-Dressing

4.3 (19 ocen)

Składniki

  • 3 Eier
  • 730 g Wasser
  • 20 g Pinienkerne
  • 50 g Rucola
  • 100 g Lollo biondo
    lub 100 g Eichblattsalat, grün
  • 165 g Artischockenherzen, aus der Konserve, abgetropft
  • 80 g Cherry-Tomaten, halbiert
  • 15 g Dijon-Senf
  • 60 g Salatcreme, light (z.B. Miracel Whip Balance)
  • 10 g Rapsöl
  • 10 g Apfelessig
  • 10 g Zitronensaft
  • ¼ TL Cayenne-Pfeffer
  • ½ TL Salz
  • 20 g Kapern, eingelegt, abgetropft
  • 35 g Parmesan, gehobelt

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1629 kJ / 389 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
27 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
7.1 g
Sód
1601 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy