Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre non salé
- 30 g de sucre
- 15 g de zeste de citron, zeste fin uniquement, sans chair blanche (environ 1 citron)
- 3 œufs de gros calibre
- 115 g de lait entier
- 60 g de farine tout usage
- ½ c. à thé de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 841 kJ / 201 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinde farcie, sauce aux canneberges
Brak ocen
Poulet sauce mole verde
1h 5min
Gâteau au fromage à la japonaise (Anna) Métrique
6h 15min
Hummus aux petits pois et aux haricots blancs
25min
Fouetté crémeux à l'orange
10min
Tarte au sucre
45 min
Fricot Acadien
1h 30min
Brioches du Carême
1 Std. 55 Min
Trempette chaude aux épinards et artichauts
20 min
Pain blanc de Terre-Neuve et toutons (pains frits)
4 Std. 40 Min
Salade de poulet, amandes et canneberges
15min
Friandises de riz croustillant à la guimauve
30 min