Tartelettes aux pacanes faibles en glucides

Tartelettes aux pacanes faibles en glucides

5.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 portions

Składniki

  • enduit à cuisson antiadhésif
  • 170 g de pacanes
Pâte
  • 60 g de beurre non salé froid, en morceaux (2,5 cm/1 po)
  • 170 g de farine d'amande
  • 15 g d'édulcorant de fruit du moine doré, substitut de sucre brun
  • ¼ c. à thé de sel
  • ¼ c. à thé de gomme xanthane
  • 1 œuf de gros calibre
Remplissage
  • 85 g de beurre non salé en morceaux (2,5 cm/1 po)
  • 85 g d'édulcorant de fruit du moine doré, substitut de sucre brun
  • 1 œuf de gros calibre
  • 60 g de crème à cuisson, 30-40% M.G.
  • 1 ½ c. à thé de mélasse (facultatif)
  • 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
  • 1 pincée de sel
Assemblage
  • crème fouettée (opcjonalnie) faible en glucides (voir Conseil)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 80.7 mg
Białko 6 g
Kalorie 1290 kJ / 308.3 kcal
Tłuszcz 30.6 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Węglowodany 14.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...