Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho de chocolate
- 165 g de chocolate, en trozos o chispas
- 150 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 75 g de azúcar
- 6 huevos
- 75 g de harina de almendras
Ganache de trufa
- 300 g de chocolate amargo
- 150 g de leche
Glaseado de chocolate
- 220 g de agua
- 11 g de grenetina en polvo
- 165 g de azúcar
- 10 g de glucosa
- 150 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 75 g de cacao en polvo
Temperado
- 600 g de chocolate amargo, para temperar
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 26429.7 kJ / 6316.8 kcal
- Białko
- 116.4 g
- Węglowodany
- 566.4 g
- Tłuszcz
- 437.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 235.3 g
- Błonnik
- 75.5 g
- Sód
- 687.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
El mejor pastel de chocolate
1 godz.
Pastel de zanahoria
1h 30min
Nieve de sandía y jamaica
5h
Desayuno al horno con croissant
40min
Pastel de Chocolate
3h
Brownies
30 min
Torta de cielo
50min
Chocolate santafereño
10min
Bizcocho marmoleado
2 Std. 10 Min
Pudín de pan de muerto y cajeta
1 godz.
Pay de queso
6h
Pan brioche
14 Std.