Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Red Velvet
- 20 g de cocoa en polvo
- 1 cda de colorante en gel, rojo
- 80 g de leche entera
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 1 cdita de vinagre
- 120 g de azúcar refinada
- 60 g de manteca vegetal, de buena calidad
- 1 huevo grande
- 145 g de harina de trigo
- 1 cdita de bicarbonato de sodio
- ½ cdita de sal fina
Betún de queso crema
- 120 g de mantequilla sin sal, en cubos, a temperatura ambiente
- 240 g de queso crema, en cubos, a temperatura ambiente
- 240 g de azúcar glass
Gel de frambuesa
- 540 g de frambuesas congeladas
- 120 g de azúcar refinada
- 2 cditas de agar-agar
Montaje
- 200 g de frambuesas frescas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1533 kJ / 365 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 323 mg
Alternatywne przepisy
El mejor pastel de chocolate
1h
Macarrones con merengue suizo
1 godz. 10 min
Malteada de crema de avellanas
10min
Cuernitos árabes de cocoa
3h
Tortugas de tres chocolates
1h
Corona de chocolates
1 godz. 30 min
Pastel double fudge
3h
Conchas de nuez
3h 15min
Pastel de tres leches
3h
Pastel de vainilla con betún de chocolate
1 godz. 30 min
Festejo de zanahoria
2 godz. 55 min
Roles de canela con glaseado
2h 30min