Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sablée de vainilla
- 250 g de harina de trigo
- 125 g de azúcar glass
- 125 g de mantequilla, fría, en cubos
- 1 huevo
Crema de almendras
- 125 g de azúcar refinada
- 125 g de mantequilla, en cubos
- 125 g de almendra en polvo
- 2 huevos
Confitura de frambuesa
- 60 g de agua
- ½ cdita de grenetina en polvo
- 300 g de frambuesas, frescas
- 15 g de azúcar refinada
- 1 pizca de pectina en polvo
Chantilly de queso
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa), fría
-
100
g de queso mascarpone, frío
lub 100 g de queso crema, en cubos, a temperatura ambiente - 50 g de azúcar glass
- 170 g frambuesas, frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2861 kJ / 636 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 82 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10min
El mejor pastel de chocolate
1h
Tartas de nuez
1h
Pastel moka TM6 (Black Diamond)
2h
Frangipan de almendra
15 Min
CH1: Pastel de almendras, turrón, mango y chocolate blanco
4h
Pastel de fresas con chocolate
1 godz. 30 min
Glaseado de chocolate (ganache)
20 min
Tarta de ricotta y frutos rojos
2h
Tarta de pera y almendra
25 min
Bizcocho marmoleado
2 godz. 10 min
Pudín de pan de muerto y cajeta
1h