![Semifreddo de café Semifreddo de café](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98158D92-9AB6-4B71-9FB2-1F21B97E7E72/Derivates/851299cc-ae04-4389-a565-bf1d19ff48e9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base para el Semifreddo
- 140 g de azúcar refinada
- 40 g de agua
- 4 yemas de huevo (aprox. 70 g)
- 1 cdita de vainilla
Café
- 20 g de agua
- 60 g de azúcar refinada
- 20 g de café soluble
Semifreddo
- 500 g de crema para batir (30-40% grasa), muy fría
- 50 g de chispas de chocolate amargo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1896 kJ / 452 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta sable
1 Std. 50 Min
Focaccia de romero y jitomate deshidratado
1 Std. 20 Min
Panqué de nuez glaseado
1 godz. 30 min
Tarta de frutas arcoíris
1 godz. 40 min
Tiramisú
5 Std. 20 Min
Ratatouille quiche
1 Std. 20 Min
Pan de maíz Texano
35min
Kasutera (Castella) Panqué de miel
1h 45min
Tarta de queso
2 Std. 30 Min
Galletas rápidas de nuez
25min
Solomillo de res con papas y chimichurri
40 min
Rosca de naranja
1 godz. 30 min