Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sablée
- 25 g de azúcar refinada
- 50 g de mantequilla
- 95 g de harina de repostería
- 1 pieza de huevo
- 1 pizca de sal, al gusto
Frangipan
- 40 g de azúcar refinada
- 40 g de almendras fileteadas
- 60 g de mantequilla
- 15 g de leche en polvo
- 1 cdita de esencia de vainilla
- 1 pieza de huevo
- 10 g de crema
- 15 g de harina
- 100 g de peras en almíbar
- 5 g de azúcar glass
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3154 kJ / 751 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1187 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de tres leches con rompope
2h
Pastel de pera
2h
Galletas de mermelada
1h 30min
Tarta de Santiago
45 min
Galletas de jengibre
4 Std.
Pastel de nueces y zanahorias
1h
Masa sablé
10min
Tarta de ricotta y frutos rojos
2h
Bizcocho marmoleado
2 Std. 10 Min
Tarta de peras y almendra
1 Std. 20 Min
Rosca de manzana
50min
Quiche de calabacitas y jamón de pierna
1h