Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Activación de masa madre
- 150 g de masa madre (ver receta)
- 60 g de agua
- 100 g de harina
Pan
- 10 g de levadura prensada fresca
- 150 g de agua
- 1 cucharadita de miel
- 200 - 250 g de harina
- 10 g de sal
- 100 g de harina de centeno
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 440 kJ / 105 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masa madre de trigo
96 godz.
Hogaza rústica
24h
Pan blanco
1 godz. 40 min
Pan integral con cerveza y aceite de oliva
2 Std. 50 Min
Masa madre (levadura natural)
120h
Baguette de espelta TM6
7h 35min
Pan de centeno con masa agria
154 Std.
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16h 50min
Hogaza de trigo y centeno con masa madre
15 Std.
Hogaza de centeno
16h 50min
Pan integral con linaza
29 Std.
Pan artesanal TM6
5 Std.