Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de jitomate, en cuartos
- 40 g de cebolla blanca
- 100 g de chile guajillo, desvenado
- 2 - 3 chiles de árbol rojos, secos y desvenados (opcjonalnie)
- 1 diente de ajo
- 10 g de aceite vegetal
- 80 g de agua
- sal, al gusto
- 750 g de chicharrón prensado, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 19247.1 kJ / 4600.2 kcal
- Białko
- 475.5 g
- Węglowodany
- 94.1 g
- Tłuszcz
- 251.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 87.7 g
- Błonnik
- 35.4 g
- Sód
- 13771.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cochinita Pibil Demo
15min
Chicharrón en salsa verde
35min
Salsa verde cocida
30 min
Enchiladas suizas
1h
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Chilaquiles Rojos
25min
Chicharrón en salsa verde
35min
Chicharrón en salsa verde
25min
Chilaquiles rojos
25min
Rajas con queso
25min
Salsa roja de molcajete
10min
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1h