Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de chile pasilla, desvenado
- 30 g de chile ancho, desvenado
- 40 g de chile guajillo, desvenado
- 120 g de almendras
- 20 g de pasitas
- 20 g de cacahuates tostados sin sal
- ½ rama de canela
- ½ bolillo
- 1 tortilla de maíz, frita o tostada
- 10 g de ajonjolí
- 700 g de agua
- 50 g de aceite
- 2 dientes de ajo
- 40 g de cebolla
- 1 pizca de comino en polvo
- 2 clavos de olor
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 1 pizca de nuez moscada en polvo
- 450 g de jitomate, en trozos
- 1 cucharada de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 2 cubos de caldo
- 600 g de agua, ajuste a su gusto
- 90 g de chocolate artesanal, en trozos
- 8 piezas de piernas de pollo, sin piel (ver tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1373 kJ / 327 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 Std.
Pollo con mole de San Fernando
45min
Pollo encacahuatado
45min
Mole amarillo
35min
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Chiles en nogada
1 Std.
Agua de horchata
15 Min
Chile en nogada
3 Std.
Pollo con mole
1 Std.
Salpicón de res
40min
Pollo con mole verde
1 Std.
Chiles en nogada
1 Std.