Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de cebolla
- 2 diente de ajo
- 40 g de aceite vegetal
-
1000
g de lomo de cerdo, en cubos de 5 cm
lub 1000 g de pierna de cordero, sin hueso, o filete de cerdo, en cubos de 5 cm - 200 g de agua
- sal, al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, al gusto
- ½ cdita de comino en polvo
- 300 g de jitomate, en cuartos
-
3
chiles guajillo, remojados, desvenados
y sin semillas - 1 cda de concentrado de caldo de pollo
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 10643.2 kJ / 2543.8 kcal
- Białko
- 205.2 g
- Węglowodany
- 48.2 g
- Tłuszcz
- 168.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 50 g
- Błonnik
- 15 g
- Sód
- 637.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entomatadas de pollo
40 min
Pierna de cerdo a las hierbas
40 min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35min
Machaca de camarón (Black Diamond)
30 min
Tostadas de rajas con pollo
40 min
Lomo en salsa de cacahuate
15min
Pozolillo de elote tierno estilo Michoacán
1 Std. 20 Min
Salsa azteca
30 min
Lonches bañados tipo Gemma
55min
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20 min
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min