Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chicharrón de cerdo, sin carne, en trozos
- 1 chile morita
- 270 g de jitomate, en trozos
- 50 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 1 cubo de caldo
- 1000 g de agua
- 50 g de crema ácida
- 2 chiles morita, en rebanadas, fritas, para servir
- 1 aguacate, sólo la pulpa en rebanadas, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1436 kJ / 342 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 min
Crema de chile poblano
25 min
Crema de jitomate
30 min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20min
Sopa de chile ancho y requesón
30 min
Crema de flor de calabaza
30 min
Chiles en nogada
1h
Caldo de camarón
40 min
Chiles anchos rellenos de chicharrón
1h
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 min