Wersje kompatybilne
Filetti di sogliola al vino in salsa di funghi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio mondati
- 400 g di funghi champignon, puliti e a fette
- 40 g di olio di oliva
- 8 filetti di sogliola (da 120-150 g ciascuno)
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe macinato fresco + q.b.
- 100 g di vino bianco
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2450.7 kJ / 585.7 kcal
- Białko
- 53.9 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 36.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 1791.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cernia con salsa mediterranea
40min
Filetto ai funghi
1h
Vongole veraci su crostoni di pane
50min
Patè di platessa con sabbiolina di pistacchi
30min
Funghi ripieni Gorgonzola e noci
1h
Bocconcini di vitello con mele cotogne
1h 5min
Insalata di scampi esotica in vasetto
30min
Insalata di cozze e salsa al lime
40min
Involtini di spada al basilico
15 Min
Tegamino di vongole e zucchine
40min
Involtini di spigola
40min
Involtini di salmone e melanzane
1h