Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua
- 4 filetti di merluzzo (circa 100 g l'uno)
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 15 spicchi di aglio
- 3 pizzichi di pepe di Cayenna macinato
- 300 g di foglie di spinaci freschi, lavate
- ½ cucchiaino di sale
- 20 g di caramello liquido
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2437 kJ / 583 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 51.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1h 20min
Pesce e patate con salsa al pomodoro
50 dk
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40 dk
Merluzzo al vapore con patate, verza e salsa agli agrumi
55 dk
Merluzzo agli aromi, con zucca e patate
35 dk
Filetto di orata con peperoni
25 min
Pesce spada con fagiolini e olive
40 dk
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1 Std. 10 Min
Pesce spada alla vaniglia e pepe rosa
55 dk
Filetti di cernia ai semi di finocchio con olio aromatizzato alla paprika
30 Min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25 min
Salmone e carciofi al Varoma
55 dk