Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di vongole, lavate e spurgate
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 4 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 1 scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di zucchine a cubetti (1 cm circa)
- 4 pomodori ciliegino a metà
- 350 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 1979 kJ / 473 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Błonnik
- 12.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Seppie con i piselli
40min
Moscardini al limone
30min
Insalata di totano e piselli al lime
1h
Vongole veraci su crostoni di pane
50min
Calamari alla marchigiana
35min
Baccalá alle olive
25min
Coda di rospo croccante su purea nera
1 godz. 50 min
Filetti di sogliola al vino in salsa di funghi
50min
Coda di rospo con cannellini e salsa al basilico
1h
Risotto al ragù bianco di mare
30min
Calamari su crema di piselli e pomodori
50min