Tegamino di vongole e zucchine

Tegamino di vongole e zucchine

4.2 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 800 g di vongole lavate e spurgate
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate le foglioline lavate e asciugate
  • 4 foglie di basilico fresco lavate e asciugate
  • 1 scalogno
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 600 g di zucchine a cubetti (1 cm circa)
  • 4 pomodori ciliegino a metà
  • 350 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale grosso
  • 1 pizzico di pepe macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porzioni

Białko 23.2 g
Kalorie 1979 kJ / 473 kcal
Tłuszcz 34.2 g
Błonnik 12.5 g
Węglowodany 19.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...