Gâteau au chocolat léger

Gâteau au chocolat léger

2.5 13 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
20 portions

Składniki

La ganache au chocolat au lait
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • de crème liquide 35% m.g.
    75 g
  • de chocolat au lait détaillé en morceaux
    130 g
  • de sucre en poudre
    50 g
Le biscuit
  • œufs
    4
  • de sel
    1 pincée
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    90 g
  • de chocolat au lait non sucré, détaillé en morceaux
    40 g
  • de beurre
    20 g
  • d'eau
    500 g
La finition
  • copeaux de chocolat blanc et de chocolat au lait
    quelques

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 121.8 kcal / 507.9 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 10.6 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...