Omas Rahmkoch mit Maroni & Feigen
TM6 TM5

Omas Rahmkoch mit Maroni & Feigen

4.3 (17 ocen)

Składniki

  • 4 Eier (Größe M)
  • 1 EL Butter, zum Einfetten
  • 1 EL Semmelbrösel, zum Ausstreuen
  • 2 - 3 Feigen
    lub 2 - 3 Pflaumen, entsteint
  • 100 g Heidelbeeren, frisch
  • 100 g Maroni, gegart, geschält, halbiert
  • 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
  • 30 g Staubzucker
  • 25 g Weizenmehl, griffig
  • 250 g Sauerrahm
  • 2 TL Vanillezucker
  • 1 Msp. Kardamom, gemahlen
  • 1 Prise Salz
  • Zimt-Zucker, zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1602 kJ / 383 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Błonnik
2 g
Sód
163 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy