Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Eier (Größe M)
- 1 EL Butter, zum Einfetten
- 1 EL Semmelbrösel, zum Ausstreuen
-
2 - 3
Feigen
lub 2 - 3 Pflaumen, entsteint - 100 g Heidelbeeren, frisch
- 100 g Maroni, gegart, geschält, halbiert
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
- 30 g Staubzucker
- 25 g Weizenmehl, griffig
- 250 g Sauerrahm
- 2 TL Vanillezucker
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 1 Prise Salz
- Zimt-Zucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1602 kJ / 383 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 163 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50min
Fisolensalat mit Speck, Nüssen und Parmesan
25min
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
45min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50min
Kastanientarte
1h 30min
Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren
1h 30min
Faschierter Braten mit Zucchini, Speck und Mozzarella
1h 20min
Maroni Laibchen mit Rote-Rüben-Creme
50min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1 Std. 25 Min
Rotkrautstrudel
1 Std. 10 Min
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1h 20min
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1h 15min