Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di cipolla a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di olio di oliva
- 500 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 cucchiaino di zucchero
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 2 pizzichi di sale + q.b.
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 3596 kJ / 859 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 68.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 1873.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata di pasta avanzata
25min
Menù: Filetti di halibut con asparagi bianchi; crema al cioccolato bianco con coulis ai lamponi (Bimby Friend)
3h
Tagliatelle con ragù di verdure (senza glutine)
30 min
Ragù di carne alla bolognese
1 godz. 15 min
Gnocchi di pane al basilico al sugo di pomodorini freschi
50 min
Polpettone di riciclo
1 Std.
Polenta bianca e salsiccia
1h 30 min
Pesto di zucchine e basilico
20 Min
Sugo allo sgombro
45 Min
Sugo al basilico
1 godz. 10 min
Ragù di verdure primaverili
30 min
Tagliatelle al ragù
1 godz. 10 min