Tortelloni alle cime di rapa
TM6 TM5 TM31

Tortelloni alle cime di rapa

4.6 (10 ocen)

Składniki

Ripieno

  • 60 g di Provolone dolce o piccante a tocchetti (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 350 g di cime di rapa
  • 100 g di salsiccia di maiale fresca, sgranata
  • 1 pizzico di sale

Pasta fresca

  • 300 g di farina tipo 00
  • 3 uova
  • 15 g di olio extravergine di oliva

Terminare la preparazione

  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 2 - 3 foglie di salvia fresca
  • Parmigiano reggiano o pecorino grattugiato, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3256.2 kJ / 778.2 kcal
Białko
30.7 g
Węglowodany
58.2 g
Tłuszcz
47.1 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Błonnik
2.3 g
Sód
48 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy