Tortelloni alle cime di rapa

Tortelloni alle cime di rapa

4.6 10 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 60 g di Provolone dolce o piccante a tocchetti (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 350 g di cime di rapa
  • 100 g di salsiccia di maiale fresca, sgranata
  • 1 pizzico di sale
Pasta fresca
  • 300 g di farina tipo 00
  • 3 uova
  • 15 g olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 2 - 3 foglie di salvia fresca
  • Parmigiano Reggiano o pecorino grattugiato, a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 48 mg
Białko 30.7 g
Kalorie 3256.2 kJ / 778.2 kcal
Tłuszcz 47.1 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 58.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...