Salade aux nectarines, stilton et noix de Grenoble, vinaigrette à la framboise

Salade aux nectarines, stilton et noix de Grenoble, vinaigrette à la framboise

4.6 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 portions

Składniki

Salade
  • 110 g de feuilles de laitue
  • 20 g de canneberges séchées
  • 3 nectarines dénoyautées, coupées en tranches (1,3 cm/½ po)
  • 50 g de noix de Grenoble, écalées, coupées en deux
Vinaigrette
  • 1 gousse d'ail
  • 35 g d'huile d'olive vierge extra
  • 15 g de vinaigre balsamique
  • 20 g de glaçage de vinaigre balsamique à la framboise
  • 1 pincée de sel de mer
  • 1 pincée de poivre noir moulu
Servir
  • 100 g de stilton émietté

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9 g
Kalorie 1423 kJ / 340 kcal
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...