Scandinavian Rye Bread

Scandinavian Rye Bread

3.7 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 27 godz.
20 slices

Składniki

  • water plus extra for sprinkling
    350 g
  • sugar
    30 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • rye flour
    300 g
  • plain flour
    100 g
  • rye grains cracked
    300 g
  • sunflower seeds
    100 g
  • pumpkin seeds
    80 g
  • linseeds
    50 g
  • buttermilk
    220 g
  • dark beer
    180 g
  • fine sea salt
    2 tsp
  • rolled oats for sprinkling
    1 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 206 kcal / 866 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 28.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...