Urządzenia i Akcesoria
Scandinavian Rye Bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 27 godz.
20 slices
Składniki
-
water plus extra for sprinkling350 g
-
sugar30 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
rye flour300 g
-
plain flour100 g
-
rye grains cracked300 g
-
sunflower seeds100 g
-
pumpkin seeds80 g
-
linseeds50 g
-
buttermilk220 g
-
dark beer180 g
-
fine sea salt2 tsp
-
rolled oats for sprinkling1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
6.7 g
Kalorie
866 kJ /
206 kcal
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HYGGE
9 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Fennel and Caraway Rye Crackers with Houmous
1 godz. 30 min
Flour From Cereal Grains or Pulses
5 min
Spelt Bread
1 godz. 45 min
Grain Bread with Cashew Butter
55 min
German Bread
4 godz. 15 min
Irish Stout and Walnut Bread
2 godz. 50 min
Sonja's Bread
3 godz. 10 min
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Rye Flatbreads
2 godz. 10 min
Rye Bread Rolls
4 godz.
Walnut Bread
2 godz. 45 min
Rye and Walnut Bread
1 godz. 25 min