Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge cake
- butter for greasing
- 200 g almonds
- 30 g buckwheat grains
- 250 g carrots, in pieces
- 3 medium eggs
- 100 g honey
- 100 g golden caster sugar
- 1 pinch fine sea salt
- ½ orange, thin peelings of skin only
- 70 g maize flour
- ½ tsp baking powder
Topping
- 250 g double cream
- 1 - 1 ½ Tbsp orange liqueur
- 20 g runny honey
- orange, extra zest for garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1036 kJ / 247 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Gluten-Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1h
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2 godz.
Popcorn and Buckwheat Bread
2 godz.
Gluten-free Coconut and Raspberry Muffins
1h
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2 Std. 50 Min
Gluten-free Shortcrust Pastry
35min
Allergen Friendly Cranberry Mini Rockbuns
40 Min
Gluten-free Gingerbread Biscuits
1h 30 min
Gluten-free Pizza Two Ways
2 Std. 45 Min
Almond, Coconut and Chocolate Biscuits (No Added Sugar)
35min
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1h
Gluten free carrot and almond cake
2 godz. 30 min