Gluten-free Carrot and Orange Cake
TM6 TM5 TM31

Gluten-free Carrot and Orange Cake

4.8 (24 oceny)

Składniki

Sponge cake

  • butter for greasing
  • 200 g almonds
  • 30 g buckwheat grains
  • 250 g carrots, in pieces
  • 3 medium eggs
  • 100 g honey
  • 100 g golden caster sugar
  • 1 pinch fine sea salt
  • ½ orange, thin peelings of skin only
  • 70 g maize flour
  • ½ tsp baking powder

Topping

  • 250 g double cream
  • 1 - 1 ½ Tbsp orange liqueur
  • 20 g runny honey
  • orange, extra zest for garnish

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
1036 kJ / 247 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
18 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy