Kung Pao Chicken

Kung Pao Chicken

4.3 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions

Składniki

Glaze
  • green onions cut into pieces
    5
  • garlic cloves
    5
  • dried red chilies stems removed
    13 - 18
  • corn starch
    4 tsp
  • dark brown sugar
    1 tbsp
  • ground ginger
    1 ½ tsp
  • dried chili flakes to taste
    ¼ tsp
  • fermented black bean paste
    4 oz
    4 oz black bean garlic sauce
  • chicken stock
    2 ½ oz
    2 ½ oz chicken stock, low-sodium
  • soy sauce
    1 ½ oz
    1 ½ oz soy sauce, light
  • black vinegar
    1 ½ oz
  • Chinese cooking wine
    1 tbsp
  • peanut oil
    1 tbsp
Sauté
  • water
    20 oz
  • chicken breast, skinless, boneless cubed (1 in.)
    32 oz
  • peanut oil
    1 ½ oz
  • bell peppers diced (½ in.)
    8 oz
  • zucchini sliced (¼ in.)
    8 oz
  • carrots sliced (¼ in.)
    4 oz
  • raw unsalted peanuts plus extra to garnish
    2 ½ oz
  • green onions sliced on the bias, to garnish
  • cooked rice to serve (see Tip)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 653.3 mg
Białko 35.4 g
Kalorie 1964.4 kJ / 469.5 kcal
Tłuszcz 22.5 g
Błonnik 11.8 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 37.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...