Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- ½ oz fresh ginger, peeled, sliced
-
3
oz Bosc pear, peeled, in pieces
lub 3 oz D'Anjou pear, peeled, in pieces - 2 oz soy sauce
- 1 ½ oz brown sugar
- ½ oz sesame oil
- ½ oz Korean chili paste (gochujang)
- 1 tbsp cornstarch
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 4 oz yellow onion, halved, thinly sliced
- 16 oz prime ribeye steak, partially frozen (see Tip)
- 1 oz vegetable oil, divided
- sesame seeds, to garnish
- fresh cilantro leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2912 kJ / 696 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 544 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 min
Kung Pao Chicken
1 godz. 5 min
Sweet and Sour Pork
35 Min
Beef and Broccoli Sauté
30min
Jumbo Shrimp with Vermicelli
30min
Orange Herb Chicken and Rice
50 min
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1 godz. 5 min
Chicken with Spiced Tangerine Sauce
1 godz. 25 min
Lobster Tails with Black Bean Chili Sauce
40 Min
Clams in White Wine with Cilantro
25 Min
Biltmore Chianti Glazed Beef Short Ribs
4 Std.
Grilled Korean Short Ribs with Apples
4h 35min