Korean Beef Sauté

Korean Beef Sauté

4.7 112 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
2 portions

Składniki

  • garlic cloves
    3
  • fresh ginger peeled, sliced
    ½ oz
  • Bosc pear peeled, in pieces
    3 oz
    3 oz D'Anjou pear, peeled, in pieces
  • soy sauce
    2 oz
  • brown sugar
    1 ½ oz
  • sesame oil
    ½ oz
  • Korean chili paste (gochujang)
    ½ oz
  • cornstarch
    1 tbsp
  • freshly ground black pepper
    1 pinch
  • yellow onion halved, thinly sliced
    4 oz
  • prime ribeye steak partially frozen (see Tip)
    16 oz
  • vegetable oil divided
    1 oz
  • sesame seeds to garnish
  • fresh cilantro leaves to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 544 mg
Białko 50 g
Kalorie 2912 kJ / 696 kcal
Tłuszcz 50 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...