Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- ½ oz fresh ginger, peeled, sliced
-
3
oz Bosc pear, peeled, in pieces
lub 3 oz D'Anjou pear, peeled, in pieces - 2 oz soy sauce
- 1 ½ oz brown sugar
- ½ oz sesame oil
- ½ oz Korean chili paste (gochujang)
- 1 tbsp cornstarch
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 4 oz yellow onion, halved, thinly sliced
- 16 oz prime ribeye steak, partially frozen (see Tip)
- 1 oz vegetable oil, divided
- sesame seeds, to garnish
- fresh cilantro leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2912 kJ / 696 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 544 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1h 5 min
Korean Beef Bowl
1 Std.
Chicken with Spiced Tangerine Sauce
1 Std. 25 Min
Grilled Korean Short Ribs with Apples
4h 35 min
Chinese Long Beans with Pork
25min
Pork and Green Beans Sauté
45 Min
Kung Pao Chicken
1h 5 min
Cholent
4 Std. 50 Min
Ginger Chicken Meatballs in Scallion Broth
1 Std. 10 Min
Shrimp in Garlic Sauce
25min
Asian Chicken Noodle Soup
1h 35 min
Beef and Broccoli Sauté
30 Min