Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 hojas de albahaca frescas
- 1 - 2 pizca orégano seco
- 40 g de aceite de oliva extra virgen
- 700 g de agua
- 180 g de ejotes, en mitades
- ½ cdita sal, o al gusto
- 150 g de quinoa en grano
- 100 g de jitomate, en rebanadas (aprox. 2 cm)
- 50 g aceituna negra deshuesada, en rebanadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1108.4 kJ / 264.9 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 712.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tabule de quinoa
10 min
Ensalada de quinoa
35min
Ensalada de arroz integral alto en proteína TM6
55 min
Poke bowl de arroz de coliflor
30min
Barbacoa de hongos
30min
Pescado para taquear
25min
Betabeles con alioli de cilantro
55 min
Ensalada de camote con manzana, espinacas y quinoa
25min
Tostadas de setas
30min
Ensalada de quinoa
25min
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30min
Hot cakes de avena
30min