![Quinoa con ejotes Quinoa con ejotes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3EA53522-4921-4910-81CA-FDD00BF98521/Derivates/91d7cc2a-6a36-4c1e-bdcc-498347349369.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 hojas de albahaca frescas
- 1 - 2 pizca orégano seco
- 40 g de aceite de oliva extra virgen
- 700 g de agua
- 180 g de ejotes, en mitades
- ½ cdita sal, o al gusto
- 150 g de quinoa en grano
- 100 g de jitomate, en rebanadas (aprox. 2 cm)
- 50 g aceituna negra deshuesada, en rebanadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1108.4 kJ / 264.9 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 712.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de betabel
1 Std. 10 Min
Hamburguesa de betabel con cebolla caramelizada
3 Std. 10 Min
Quinoa bowl con hongos
45min
Salmón con hongos y puré de papa
45min
Ensalada de arroz integral alto en proteína TM6
55 min
Enchiladas poblanas veganas
40p
Ceviche de pepino y jícama
10p
Ejotes almendrados
30min
Entomatadas de jamaica
50 Min
Tacos de flor de Jamaica
1h
Calabacitas con elote y cilantro
20p
Tabule de quinoa
10p