Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées, et un peu pour la finition
- 60 g de beurre, coupé en morceaux (2 cm)
- beurre, pour le moule
- 6 feuilles de pâte filo (ou phyllo) (env. 30 x 40 cm)
- 500 g de fromage à tartiner
- 120 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 270 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 120 g d'eau
- 20 g d'eau de rose (opcjonalnie)
- ¼ c. à café de cannelle en poudre
- 2 - 3 pincée de cardamome en poudre
- 50 g de miel
- pétales de rose séchées comestibles, pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1597.4 kJ / 381.8 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 220.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pains de semoule Matlouh
2j 10 menit
Pides aux trois fromages
1 Std. 40 Min
Lablabi (soupe tunisienne aux pois chiches)
25 min
Pains batbout marocains
1j
Soupe de lentilles corail aux céréales
1 godz. 5 min
Jus d'avocat aux dattes
5 min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1j 25 menit
Msemen
40 min
Harira
7 Std.
Petites crêpes à la crème de lait et pistache (Katayef achta)
50 menit
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15min
Tajine de boulettes de sardines
45 Min