Tarte briochée ricotta et fruits rouges

Tarte briochée ricotta et fruits rouges

3.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
4 parts

Składniki

  • 20 g de beurre demi-sel en morceaux
  • 50 g de lait
  • ½ sachet de levure boulangère sèche
  • 130 g de farine et un peu pour le plan de travail
  • 25 g de sucre en poudre et 1 c. à soupe bombée pour la finition
  • 1 jaune d'œuf
  • ½ c. à café de sel
  • 150 g de ricotta
  • le zeste d'½ citron jaune non traité
  • 20 g de sucre glace
  • 100 g de framboises
  • 100 g de myrtilles
  • 100 g de fraises coupées en quatre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 8 g
Kalorie 1305 kJ / 321 kcal
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...