![Berawecka d'Alsace Berawecka d'Alsace](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1c0d5bc0b30b747db50d6fb9e71de1e4/Derivates/fa81038a1c07bd5e4c1a0d73eaf1ef9f1b519e92.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'abricots secs, coupés en deux
- 150 g de raisins secs, coupés en deux
- 150 g de figues sèches, coupées en deux
- 250 g d'eau de vie de pomme
- 100 g d'amandes émondées
- 100 g de noisettes
- 500 g de farine de blé
- 250 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1912.7 kJ / 457.2 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 83.9 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 111.3 mg
Alternatywne przepisy
Kouglof alsacien
4h 20min
Cake aux fruits confits
4 Std. 30 Min
Pudding aux poires et au thé Earl Grey
1j 10 menit
Cake orange-pavot
1h
Dundee cake (gâteau écossais)
3 Std. 5 Min
Cake à la crème de marrons
1h
Kouglof alsacien
17h 10min
Cake aux fruits secs
2h
Jolakaka (cake islandais de Noël)
1h 30 min
Julekake (brioche norvégienne)
2h 50min
Pain aux fruits secs et épices de Noël
1h
Goulasch aux lentilles et aux champignons
45 min