Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'abricots secs, coupés en deux
- 150 g de raisins secs, coupés en deux
- 150 g de figues sèches, coupées en deux
- 250 g d'eau de vie de pomme
- 100 g d'amandes émondées
- 100 g de noisettes
- 500 g de farine de blé
- 250 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1912.7 kJ / 457.2 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 83.9 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 111.3 mg
Alternatywne przepisy
Kouglof alsacien
4h 20min
Confiture de myrtilles
1h 45min
Tarte aux cerises briochée
3h 25 min.
Biscuits aux figues
1h 15 min
Stollen
3 godz. 45 min
Tarte briochée aux abricots
3 Std. 10 Min
Minigratin aux mirabelles, ricotta et amandes
45min
Julekake (brioche norvégienne)
2 Std. 50 Min
Focaccia aux figues
2h 10min
Gâteau aux quetsches
45min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Palets solognots
1h