Urządzenia i Akcesoria
Śledzie po cygańsku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
1 ½ ząbka czosnku
-
5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g cebuli, przekrojonej na pół150 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
55 g oleju rzepakowego55 g oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
-
150 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki150 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
200 g ketchupu
-
25 g ostrej musztardy
-
1 ⅓ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
⅔ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka cukru
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego (opcjonalnie)
-
650 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
577.3 mg
Białko
15.4 g
Kalorie
965 kJ /
230.6 kcal
Tłuszcz
14.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
10.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Paprykarz ze śledziem
1 godz. 30 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 godz. 45 min
Hekele
2 godz. 40 min
Ryba po kaszubsku
30 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Ryba po grecku
45 min