Greek Fava dip

Greek Fava dip

3.4 7 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 portions

Składniki

  • red onion cut into halves, plus extra sliced to serve
    80 g
  • extra virgin olive oil plus extra to drizzle
    50 g
  • water
    700 g
  • dried yellow split peas rinsed and drained
    250 g
  • sea salt
    1 tsp
  • freshly squeezed lemon juice
    1 tbsp
  • salted capers to garnish
  • pita bread to serve
  • olives to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 169.7 kcal / 709.9 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 6.6 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 243.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...