Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g red onion, cut into halves, plus extra sliced to serve
- 50 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 700 g water
- 250 g dried yellow split peas, rinsed and drained
- 1 tsp sea salt
- 1 tbsp freshly squeezed lemon juice
- salted capers, to garnish
- pita bread, to serve
- olives, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 709.9 kJ / 169.7 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 243.9 mg
Alternatywne przepisy
Tuscan bean soup
30min
Challah
3h 10min
Sheer Berenj (Rice Pudding)
1h
Spelt Risotto with Beets and Goat Cheese
1h 55min
Sgroppino
5 Min
Onion Tarte Flambée (TM6)
1h
Pâté en croûte
8h 45min
Almond briouats with honey and sesame seeds
2h
Polenta
1h
Calamares a la Americana
50min
Roasted Vegetable Pizza
1h 20min
Steamed and Grilled Beets
1h 20min