Urządzenia i Akcesoria
Greek Fava dip
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 portions
Składniki
-
red onion cut into halves, plus extra sliced to serve80 g
-
extra virgin olive oil plus extra to drizzle50 g
-
water700 g
-
dried yellow split peas rinsed and drained250 g
-
sea salt1 tsp
-
freshly squeezed lemon juice1 tbsp
-
salted capers to garnish
-
pita bread to serve
-
olives to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
243.9 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
709.9 kJ /
169.7 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
8.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
The best ricotta gnocchi
3 godz. 45 min
Pink Crêpes with Chickpea and Almond Hummus
35 min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Bulghur and lentil soup
1 godz.
Rote Grutze (red fruit pudding)
2 godz. 20 min
Blueberry, almond and fennel jam tart
3 godz. 10 min
Greek cabbage salad
5 min
Rice Cooker Brown Rice Salad
Brak ocen
Spinach with Chickpeas (Espinacas con Garbanzos)
30 min
Pumpkin Cannelloni with Sage and Ricotta
2 godz. 15 min
Freeform basic bread
1 godz. 35 min