Urządzenia i Akcesoria
Greek Fava dip
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 portions
Składniki
-
red onion cut into halves, plus extra sliced to serve80 g
-
extra virgin olive oil plus extra to drizzle50 g
-
water700 g
-
dried yellow split peas rinsed and drained250 g
-
sea salt1 tsp
-
freshly squeezed lemon juice1 tbsp
-
salted capers to garnish
-
pita bread to serve
-
olives to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
243.9 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
709.9 kJ /
169.7 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
8.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemonade
5 min
Potato Salad with Green Goddess Dressing
45 min
Quark and semolina gnocchi with fresh fruit sauce
1 godz.
Gluten free chocolate cake with nuts
1 godz. 10 min
Avgolemono (Greek-style Chicken Soup)
40 min
Challah
2 godz.
Gwinganna mushroom and vegetable crêpes
45 min
No-roll cheesy broccoli quiche
1 godz. 25 min
Mini rum baba bundts
2 godz.
Leftover Vegetable Hummus
10 min
White bean purée and anchovy on crostini
45 min
Tiramisu canelé (Lode Pies)
51 godz. 35 min