Bulghur and lentil soup
TM6 TM5

Bulghur and lentil soup

4.4 (50 ocen)

Składniki

  • 100 g onion, cut into halves
  • 2 - 3 garlic cloves, to taste
  • 40 g tomato paste
  • 30 g unsalted butter, cut into pieces
  • 200 g dried red lentils
  • 2 tbsp dried mint
  • 30 g rice
  • 20 g bulghur
  • 1 ½ - 1 ¾ tsp sea salt, to taste
  • ¼ tsp ground black pepper, to taste
  • ¼ tsp dried chilli flakes, to taste
  • 1470 g water, room temperature
  • 1 lemon, cut into wedges, to serve

Wartości odżywcze
na 4 portions
Kalorie
4964 kJ / 1186.4 kcal
Białko
57.4 g
Węglowodany
187.8 g
Tłuszcz
27.7 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Błonnik
29.4 g
Sód
2991.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy