Bulghur and lentil soup

Bulghur and lentil soup

4.4 66 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • onion cut into halves
    100 g
  • garlic cloves to taste
    2 - 3
  • tomato paste
    40 g
  • unsalted butter cut into pieces
    30 g
  • dried red lentils
    200 g
  • dried mint
    2 tbsp
  • rice
    30 g
  • bulghur
    20 g
  • sea salt to taste
    1 ½ - 1 ¾ tsp
  • ground black pepper to taste
    ¼ tsp
  • dried chilli flakes to taste
    ¼ tsp
  • water room temperature
    1470 g
  • lemon cut into wedges, to serve
    1

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 1186.4 kcal / 4964 kJ
Białko 57.4 g
Tłuszcz 27.7 g
Węglowodany 187.8 g
Błonnik 29.4 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 2991.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...