Peas and jamon

Peas and jamon

4.8 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • manchego cheese cut into pieces (3 cm) (see Tips)
    50 g
  • water
    600 g
  • shelled peas (see Tips)
    500 g
  • shelled broad beans (see Tips)
    200 g
  • eschalots
    2
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    40 g
  • jamon cut into slices (1 cm), then diced
    120 g
  • fino sherry (see Tips)
    40 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    ½ tsp
  • salt to taste
    1 tsp
  • fresh ground black pepper to taste
    ½ tsp
  • fresh mint leaves only
    4 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 254.7 kcal / 1070 kJ
Białko 13.7 g
Tłuszcz 17.1 g
Węglowodany 8.3 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 846.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...