Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g fresh spinach leaves
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm), plus extra shavings for serving
- 4 large eggs
- 1 tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground nutmeg
- 1 tsp fine sea salt
- 40 g garlic and herb breadcrumbs, homemade (see tip)
- 1000 g water
-
2
heaped tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
lub 2 chicken stock cubes (for 0.5 l each) (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1005.7 kJ / 240.4 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1113.2 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Coconut Soup
30 Min
Spinach and Parmesan Soup
45min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 Min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45min
Red Rice
55min
Breakfast Smoothie
5 min
Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad
30 Min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1 godz. 15 min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Creamy tomato soup
30 Min
Pear and Gorgonzola Risotto
30 Min