Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 150 g di porro a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di pasta secca tipo linguine
- 1 cucchiaino di scorza di limone grattugiata, preferibilmente biologica
- 30 g di succo di limone
- 1 rametto di basilico fresco, le foglioline lavate, asciugate e spezzettate
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1720 kJ / 411 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformato di pasta
50 Min
Insalata di formaggio con cetrioli e pomodori
Brak ocen
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Polenta con salsa alla panna e champignons
50 Min
Crema al sidro dolce
Brak ocen
Soufflé di spinaci e uova
35 Min
Insalata di pasta alle verdure
1 Std.
Spiedini di polpettine di pollo, zucchine e riso
1 Std. 40 Min
Spezzatino alla zurighese
50 Min
Petti di pollo alla pizzaiola
55min
Insalata di patate
1h 5min
Treccia bernese
1 Std. 45 Min