Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 90 g di acqua
-
3
g di lievito di birra fresco
lub 1 g di lievito di birra disidratato - 180 g di farina tipo 00
Impasto
- 150 g di farina tipo 00
- 150 g di acqua
- 2 g di lievito di birra disidratato
- 6 g di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di acqua, fredda
- farina di semola q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1263.7 kJ / 302.1 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 63.2 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 600.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cookies
1 Std.
Impasto base per pane
1 Std.
Grissini Rubatà
2h 30 min
Cornetto di Matera
4 godz. 30 min
Bignè arcobaleno
2 Std.
Michetta (TM6)
6 Std. 30 Min
Focaccia barese TM6
4 Std.
Focaccia genovese (TM6)
5h
Pane in cassetta pepe e curcuma
4 Std.
Focaccia
6h
Focaccia a bastone
5h
Panini al latte e burro
3h 30min