Nuggets de patata y remolacha con salsa de yogur

Nuggets de patata y remolacha con salsa de yogur

3.0 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
12 unidades

Składniki

  • 1 diente de ajo
  • 40 g queso cheddar en trozos
  • 1600 g de agua
  • 300 g de patatas en trozos grandes y regulares (aprox. 5x5 cm)
  • 350 g de remolacha cruda en trozos grandes y regulares (aprox. 5x5 cm)
  • 20 g de aceite de oliva
  • 1 yema de huevo
  • ½ cucharadita de sal
  • 3 pellizcos de pimienta molida
  • 100 - 110 g de pan rallado
Salsa de yogur
  • 150 g de yogur natural
  • 10 g de aceite de oliva
  • 1 cucharadita de piel de lima rallada
  • 2 pellizcos de sal
  • 2 pellizcos de pimienta molida
Montaje
  • 40 - 50 g de pan rallado
  • aceite para freír
  • 1 cucharada de perejil fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 186.8 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 616.5 kJ / 147.4 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 13.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...