Urządzenia i Akcesoria
Ciambelle di Carnevale
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 5 min
9 pezzi
Składniki
-
½ limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
-
20 g zucchero + q.b
-
25 g di latte
-
15 g di lievito di birra fresco
-
35 g di burro morbido, a pezzi
-
160 g di patate lessate e schiacciate
-
130 g di farina tipo 00
-
130 g di farina manitoba
-
1 uovo medio
-
1000 g olio di arachidi
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
5 g
Kalorie
1192 kJ /
285 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Calzoni fritti napoletani
2h 30min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min
Bomboloni salati
3h 20min
Ciambelline glassate
50min
Pizzette fritte
1h 55min
Graffe di Carnevale
4h
Rotolo decorato
1h 5min
Pan di Spagna
1h 50min
Ciambelle graffe napoletane
2h 40min
Ciambelle al limone (di Luca Montersino)
4h 45min
Chiacchiere
1h 35min
Castagnole
1h 20min