Chlebki do żurku

Chlebki do żurku

4.2 19 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 sztuk

Składniki

  • 45 g drożdży świeżych , pokruszonych
  • 300 g wody
  • 1 ½ łyżeczki cukru
  • 675 g mąki pszennej , plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 3 łyżeczki oleju , plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 380 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 520 g maślanki
  • 1 ½ - 2 ½ łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki oleju
  • 1 białko , roztrzepane, do posmarowania
  • 3 łyżki otrębów pszennych (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 3030.3 kJ / 724.3 kcal
Białko 24.5 g
Węglowodany 142.2 g
Tłuszcz 5.5 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Błonnik 6.8 g
Sód 956.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...