Urządzenia i Akcesoria
Chlebki do żurku
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 sztuk
Składniki
-
45 g drożdży świeżych , pokruszonych
-
300 g wody
-
1 ½ łyżeczki cukru
-
675 g mąki pszennej , plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
3 łyżeczki oleju , plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
380 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
520 g maślanki
-
1 ½ - 2 ½ łyżeczki soli
-
3 łyżeczki oleju
-
1 białko , roztrzepane, do posmarowania
-
3 łyżki otrębów pszennych (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
3030.3 kJ /
724.3 kcal
Białko
24.5 g
Węglowodany
142.2 g
Tłuszcz
5.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Błonnik
6.8 g
Sód
956.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 h 10 min
Lukier
2 h
Makaron jajeczny
1 h
Zakwas na żur
72 h 5 min
Pizza z serowym brzegiem
2 h 20 min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 h 15 min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 h 10 min
Czekoladowe doniczki z malinami
1 h 25 min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 h 15 min
Karpatka
5 h
Pączki
1 h 20 min
Domek z piernika
5 h 30 min