Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 30 g masła
- 50 g ciastek kakaowych, kruchych
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
- 150 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 20 - 30 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 15 - 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 100 g malin, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji (ok. 50 g)
- mięta, świeża, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2613.3 kJ / 624.2 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 85.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie
1h 50min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 Std. 40 Min
Truskawkowy deser warstwowy
2 Std.
Zefir truskawkowy z bezami
15 min
Lizaki bezowe choinki
3 Std. 40 Min
Bezowe koszyczki z owocami
4 Std. 45 Min
Serniczki Oreo®
3 godz. 30 min
Walentynkowa Pavlova
5h
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4h 10min
Pizza „słońce”
1h 45min
Brazylijskie banoffee
1 Std. 25 Min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz. 30 min