![Confiture de pommes aux épices Confiture de pommes aux épices](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d89f583a-c03c-4371-a501-55b283c33897/Derivates/16d84e4f5a6b1df2fad3e29aa21e6530ce3aca5d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le mélange d'épices
- 60 g de bâtons de cannelle
- 10 g de gingembre en poudre
- 5 g de clous de girofle
- 10 g de noix de muscade en poudre, à ajuster au goût
- 1 anis étoilé
La confiture de pommes
- 90 g de jus de citron
- 650 g de pommes, coupées en quatre (réserver les épluchures et les pépins)
- 1200 g d'eau
- 180 g de sucre roux
- 20 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 1419.5 kJ / 339.3 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 87.8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 13.3 g
- Sód
- 32.5 mg
Alternatywne przepisy
Confiture de myrtilles
1 Std. 45 Min
Confiture pomme et citron à la vanille
40 Min
Confiture abricot-gingembre
1h 55 min
Confiture melon-anis
6h
Gelée de sureau
50min
Marmelade d'oranges
1 godz. 30 min
Gelée de raisin
6h
Confiture de tomates et fraises
1 Std. 45 Min
Gelée de coing et pâte de fruits
72 Std.
Confiture poire-anis
1 godz. 30 min
Compotée de pruneaux, cannelle et vanille
12 Std.
Confiture courge-orange
6h