Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g de beurre mou, et un peu pour le moule
- 150 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel
- 400 g de farine de blé
- 1 c. à soupe de levure chimique
La garniture
- 700 g de pâte de coing, coupée en morceaux
- 70 g de vin doux sucré (Porto, Marsala par ex.)
- 1 blanc d'œuf, pour le brossage
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3448 kJ / 824 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 134 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau noix-chocolat
2 Std. 45 Min
Cookies aux fruits secs
50 min
Rochers coco
20 min
Chausson à la confiture de prunes
1 Std.
Petit gâteau à l'orange amère et à l'huile d'olive
45 Min
Couronne des rois espagnole
3h
Tarte aux mûres et cardamome
2h 25 min
Gâteau à l’orange
50 min
Focaccia aux figues
2h 10min
Gâteau aux noix
45 Min
Pain brioché à la fleur d'oranger
3h 15min
Clafoutis aux cerises
45 Min