Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di nocciole, sgusciate e spellate
- 4 uova
- 180 g di zucchero
- 50 g di burro fuso + q.b.
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Zabaione
- 80 g di Marsala
- 6 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2013.8 kJ / 481.3 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 247.4 mg
Alternatywne przepisy
Baci di dama alle nocciole
2 Std. 30 Min
Crema al limone con mirtilli
1h
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
50min
Risotto pere e Castelmagno
35min
Torta di nocciole del Piemonte
1h 15min
Tortini mandorle e more
55 min
Madeleine salate al Parmigiano Reggiano
1h
Torta agli agrumi
45 Min
Mini quiche con porri e Montasio (senza glutine)
2 Std. 30 Min
Polenta bianca e salsiccia
1h 30min
Tortine ricotta e cioccolato
1h
Foccaccia croccante stracchino e squacquerone
2h