Torta di nocciole piemontese con zabaione
TM6

Torta di nocciole piemontese con zabaione

5.0 (68 ocen)

Składniki

  • 250 g di nocciole, sgusciate e spellate
  • 4 uova
  • 180 g di zucchero
  • 50 g di burro fuso + q.b.
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci

Zabaione

  • 80 g di Marsala
  • 6 tuorli d'uovo
  • 100 g di zucchero

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
2013.8 kJ / 481.3 kcal
Białko
9.8 g
Węglowodany
39.9 g
Tłuszcz
31.4 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Błonnik
2.5 g
Sód
247.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy