Torta di nocciole piemontese con zabaione

Torta di nocciole piemontese con zabaione

4.9 134 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fette

Składniki

  • di nocciole sgusciate e spellate
    250 g
  • uova
    4
  • di zucchero
    180 g
  • di burro fuso + q.b.
    50 g
  • di lievito in polvere per dolci
    ½ bustina
Zabaione
  • di Marsala
    80 g
  • tuorli d'uovo
    6
  • di zucchero
    100 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 481.3 kcal / 2013.8 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 31.4 g
Węglowodany 39.9 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 247.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...