Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Vitello tonnato sottovuoto
TM6

Vitello tonnato sottovuoto

4.8 (215 ocen)

Składniki

Vitello

  • 1500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • 600 g di carne di vitello, senza nervi, in un unico pezzo (magatello)
  • 15 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 2 - 3 bacche di ginepro

Salsa tonnata

  • 200 g di olio di arachidi
  • 80 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
  • 2 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
  • 5 - 10 g di capperi sotto sale, dissalati
  • 15 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
  • ½ cucchiaio di aceto bianco
  • 2 tuorli

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1899 kJ / 453.8 kcal
Białko
25.5 g
Węglowodany
0.4 g
Tłuszcz
38.4 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
181.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy